Doorgaan naar content
Smits Isolatieglas Duurzame kozijnen

Veiligheidsglas

Bij Smits Isolatieglas bieden we oplossingen voor de veiligheid en comfort van de ruimtes in je huis. Kies voor ons veiligheidsglas van topkwaliteit voor maximale zekerheid.

Superieur veiligheidsglas van SANCO

Bij Smits Isolatieglas bieden we SANCO Safe veiligheidsglas, dat je effectief beschermt tegen inbraak en het risico op letsel, zowel thuis als op het werk. Dit hoogwaardige veiligheidsglas voldoet aan alle bouwrechtelijke eisen voor ‘bovenhoofdse beglazingen’ en valveilige beglazingen in woonhuizen, veranda’s en openbare gebouwen. Bovendien biedt het een sterke bescherming tegen inbraak.

Bijzondere eigenschappen die je beschermen

SANCO Safe veiligheidsglas is gelaagd veiligheidsglas (VSG), bestaande uit twee of meer glasplaten die met elkaar zijn verbonden door extreem scheurbestendige en taai-elastische tussenlagen van polyvinylbutyralfolie (PVB). De tussenlaag kan doorzichtig, doorschijnend, gekleurd of zelfs voorzien zijn van UV-bescherming, afhankelijk van jouw wensen.

In tegenstelling tot eenlaags gehard veiligheidsglas (ESG), blijft gelaagd veiligheidsglas bij beschadiging doorgaans intact en valt het niet uiteen in kleinere stukken. De glasscherven hechten zich aan de onbeschadigde PVB-laag, waardoor het risico op letsel vermindert en er geen instapopening ontstaat, zelfs als het glas breekt door mechanische overbelasting.

De combinatie van glasplaten met verschillende diktes en folielagen van gelaagd veiligheidsglas biedt de volgende beschermende eigenschappen:

  • Veilig tegen (door-)vallen

  • Ingooi- en penetratie-beveiligd (in- en uitbraakbeveiliging)

  • Kogelwerend

  • Beloopbaar

Opbouw en productie

Onze glaselementen voldoen altijd aan de veiligheidseisen die aan beglazing worden gesteld. Voor specifieke wensen kan de samenstelling eenvoudig worden aangepast. Als je bijvoorbeeld meer glaslagen en PVB-tussenlagen met verschillende diktes gebruikt, wordt de penetratiebeveiligingsgraad verhoogd en het kogelwerende effect verbeterd.

Tijdens de productie worden de glasplaatoppervlakken schoongemaakt, waarna de glasplaten en PVB-folie op elkaar worden gelegd, verwarmd en voorlopig aan elkaar gehecht met walsen. Vervolgens ondergaan de elementen een zogenaamde autoclaafbehandeling, waarbij ze onder druk en hitte blijvend met elkaar worden verbonden. Na het hechtingsproces kunnen de randen worden bewerkt.

Lichtdoorlatend en geluiddempend

Het gebruik van transparante folie en doorzichtig glas beïnvloedt de lichtdoorlatendheid niet. De lichttransmissiegraad is ongeveer gelijk aan die van enkel glas met dezelfde dikte. Bij gebruik van dikke foliepakketten kan echter een lichte geelgroene verkleuring optreden.

Naarmate de dikte van de VSG-plaat toeneemt, wordt de natuurlijke groene/gele verkleuring duidelijker zichtbaar, afhankelijk van het materiaal. Gelukkig kan deze verkleuring grotendeels worden voorkomen door het gebruik van ijzeroxidearme glasplaten. Bovendien kan SANCO Phon geluiddempend isolatieglas effectief geluidsoverlast bestrijden.

Subsidie op jouw isolatieglas?

Heb je plannen om je huis te isoleren met isolatieglas? Met de ISDE-subsidie kun je een aanzienlijk deel van de kosten terugkrijgen. De isolatiesubsidie is een vast bedrag per vierkante meter. Wil je weten of jij in aanmerking komt voor de ISDE-regeling of deze aanvragen?

Meer weten of meteen een offerte aanvragen?

Ben je geïnteresseerd in ons veiligheidsglas en wil je meer weten? Of wil je meteen een offerte aanvragen? Neem contact met ons op en ontdek hoe wij kunnen bijdragen aan de veiligheid en het comfort van jouw woning.